Omgekeerd perziktaartje
De welbekende tarte tartin, maar dan met perzik. Perfect als toetje in de zomer!
10 min. + 20 min. oventijd
Weleens een omgekeerde taart geprobeerd? Deze variant met perzik is zeker het proberen waard. En het voordeel is: de taart staat binnen een half uur op tafel!
- Aantal porties: 3-4 personen
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: ovenschaaltje van ca. 12 cm, mengkom, garde en mes
Bereidingswijze
- Snijd de perzik in partjes.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Mix het ei in een kom met de appelmoes en voeg dan het havermeel, amandelmeel, kaneel en zout toe en mix met een garde tot een dik beslag.
- Vet het ovenschaaltje in met een beetje boter en leg de perzik partjes op de bodem, schenk de ahornsiroop erover.
- Verdeel het beslag over de perzik en strijk glad.
- Schuif in de oven voor zo’n 20 minuutjes!
Opmerkingen (0)