Nougatine
Ken je die zoete krokante laag die vaak rondom slagroom of mokkataart zit? Dat heet nougatine en is eigenlijk bijzonder makkelijk zelf te maken met maar 2 ingredienten!
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 10 min. + 5 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: koekenpan, keukenmachine, bakpapier
Bereidingswijze
1. Doe het water en suiker in een steelpan en laat dit over medium pruttelen tot er karamel ontstaat.
2. Stort je hazelnoten op een vel bakpapier en giet hier je karamel overheen, pas op! Dit spul is bijzonder heet dus brand er je vingers niet aan. Gebruik bestek of spatels om de karamel over de hazelnoten te verdelen.
3. Wanneer het helemaal afgekoeld is, kun je de noten gaan blenden of fijnhakken.
4. Voeg vervolgens je gehakte noten toe aan een koekenpan en rooster dit op middelhoog vuur tot goudbruin en krokant.
Nu ben je klaar om al je favoriete cakes te bekleden met dit heerlijke verslavende goedje. Gebruik je het niet meteen? Bewaar het dan in een goede luchtdichte glazen pot, dit blijft ongeveer een week goed.
Opmerkingen (0)