Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Noten karamel brownies

0
(0)
Je likt je vingers af bij deze noten karamel brownies. Ze zijn ontzettend rijk van smaak, een echt feestje in je mond!
60 min. 45 min. oventijd
Noten karamel brownies

Chocolade en noten, een echte match made in heaven. Doe daar dan ook nog een heerlijke gezouten karamelsaus bij en je hebt het perfecte gebakje!

  • Aantal: circa 15 stuks
  • Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief gezouten karamelsaus maken)
  • Baktijd: 35 minuten
  • Afkoelen: 60 minuten
  • Benodigdheden: bakvorm 28x18 cm, bakpapier, maatbeker, steelpan, garde, kom

Zo maak je het:

Karamelsaus

  1. Zorg voordat je begint aan de karamelsaus dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen
  2. Pak een steelpan met een dikke bodem en doe daar de suiker met het water in, de suiker moet helemaal bedekt zijn met water
  3. Laat het mengsel, zonder te roeren, pruttelen tot het een mooie amber kleur heeft. Dit kan wel eventjes duren! Laat het mengsel niet te bruin kleuren want dan is de karamel verbrand en dat is niet lekker
  4. Voeg wanneer de karamel een mooie kleur heeft, de boter toe en roer dit 1 tot 2 minuten goed door totdat alles goed gemengd is
  5. Giet nu de slagroom bij de karamel, pas op het kan erg pruttelen nu! Haal de pan van het vuur zodra de slagroom gemengd is
  6. Voeg wat zeezout toe en roer dit er goed doorheen
  7. Laat de karamel afkoelen en doe het in een afsluitbare pot

Brownies

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven-onderwarmte) en bekleed een bakvorm met bakpapier
  2. Doe de chocolade samen met de roomboter in een hittebestendige kom en smelt dit au bain marie
  3. Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
  4. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille extract aan toe
  5. Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 35 minuten, haal daarna uit de oven, prik met een vork gaatjes in de brownie en schep hierop vervolgens 3 tot 4 eetlepels karamelsaus en smeer dit uit zodat de karamel in de gaatjes kan lopen

Topping

  1. Bestrooi de brownie daarna gelijk met de gehakte noten en chocolade stukjes
  2. Doe hierover nog wat karamelsaus, laat vervolgens de brownie helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt, snijd daarna in gelijkmatige stukjes

Bewaar de brownies in een luchtdichte trommel. Eet smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Snacks recepten en getagged met Chocolade, Vanille extract, Karamel

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 54%
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 19,90/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
20,95
 20,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
182,95
 18,30/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 10,95

Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
10,95
 21,90/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
195,95
 19,60/kg
Karamel blokjes mini
Lonka
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,95

Karamel blokjes mini
Karamel blokjes mini
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 17,00/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
131,95
 13,20/kg
Callebaut Chocolade Rocks Puur
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Callebaut Chocolade Rocks Puur
Callebaut Chocolade Rocks Puur
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 24,88/kg