Noten karamel brownies
Je likt je vingers af bij deze noten karamel brownies. Ze zijn ontzettend rijk van smaak, een echt feestje in je mond!
60 min. 45 min. oventijd

Chocolade en noten, een echte match made in heaven. Doe daar dan ook nog een heerlijke gezouten karamelsaus bij en je hebt het perfecte gebakje!
- Aantal: circa 15 stuks
- Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief gezouten karamelsaus maken)
- Baktijd: 35 minuten
- Afkoelen: 60 minuten
- Benodigdheden: bakvorm 28x18 cm, bakpapier, maatbeker, steelpan, garde, kom
Zo maak je het:
Karamelsaus
- Zorg voordat je begint aan de karamelsaus dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen
- Pak een steelpan met een dikke bodem en doe daar de suiker met het water in, de suiker moet helemaal bedekt zijn met water
- Laat het mengsel, zonder te roeren, pruttelen tot het een mooie amber kleur heeft. Dit kan wel eventjes duren! Laat het mengsel niet te bruin kleuren want dan is de karamel verbrand en dat is niet lekker
- Voeg wanneer de karamel een mooie kleur heeft, de boter toe en roer dit 1 tot 2 minuten goed door totdat alles goed gemengd is
- Giet nu de slagroom bij de karamel, pas op het kan erg pruttelen nu! Haal de pan van het vuur zodra de slagroom gemengd is
- Voeg wat zeezout toe en roer dit er goed doorheen
- Laat de karamel afkoelen en doe het in een afsluitbare pot
Brownies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven-onderwarmte) en bekleed een bakvorm met bakpapier
- Doe de chocolade samen met de roomboter in een hittebestendige kom en smelt dit au bain marie
- Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
- Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille extract aan toe
- Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 35 minuten, haal daarna uit de oven, prik met een vork gaatjes in de brownie en schep hierop vervolgens 3 tot 4 eetlepels karamelsaus en smeer dit uit zodat de karamel in de gaatjes kan lopen
Topping
- Bestrooi de brownie daarna gelijk met de gehakte noten en chocolade stukjes
- Doe hierover nog wat karamelsaus, laat vervolgens de brownie helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt, snijd daarna in gelijkmatige stukjes
Bewaar de brownies in een luchtdichte trommel. Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)