Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

No bake witte chocolade cheesecake met rood fruit

0
(0)
Deze taart heeft de romige smaak van een cheesecake maar dan zonder te bakken!
40 min + één nacht wachttijd
No bake witte chocolade cheesecake met rood fruit

Heerlijk gemaakt met vers rood fruit en heerlijke witte chocolade. Perfect om voor te bereiden en na een nacht in de koelkast je visite mee te verassen. 

  • Aantal porties: 8
  • Bereidingstijd: 40 min. + 1 nacht in de koelkast
  • Keukenbenodigdheden: Handmixer of keukenmachine, springvorm met een diameter van 19 cm, staafmixer

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter en meng samen met de koekkruimels.
  2. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en smeer de zijkanten in met roomboter.
  3. Stort de koekjesbodem in de springvorm en druk goed stevig en gelijkmatig aan, zet de springvorm in de koelkast terwijl je verdergaat met de volgende stappen.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en zet apart.
  5. Laat de gelatine in een bakje water zacht worden (2 bakjes: 1 bakje met 2 blaadjes en 1 bakje met 1 blaadje).
  6. Klop de slagroom met een handmixer of keukenmachine op tot een stevige structuur, helemaal stijf is niet nodig.
  7. Voeg dan de vanille en mascarpone toe en mix nog kort door.
  8. Knijp 2 blaadjes gelatine uit en verwarm dat kort in een pannetje met 2 el water tot dat het gesmolten is.
  9. Roer de witte chocolade in een klein straaltje door het slagroom-mascarpone mengsel, doordat de chocolade warm is kan het gaan schiften als je alles er in 1 keer doorheen mengt.
  10. Voeg daarna ook de gelatine toe en roer nog kort door.
  11. Stort de vulling op de koekjesbodem en verdeel gelijkmatig, zet daarna in de koelkast.
  12. Snijd bij de verse aardbeien de aardbeien eerst in stukjes en verwarm dit op laag vuur samen met de frambozen in een steelpannetje tot een jam-achtige structuur.
  13. Als het fruit volledig zacht is geworden pureer je het fruit met een staafmixer tot een fruitpuree.
  14. Knijp het gelatineblaadje die je nog over hebt nu ook uit en voeg die erbij, roer door totdat het volledig is opgenomen.
  15. Giet nu de fruitlaag op de vulling en zet de cheesecake nu voor minimaal 10 uur in de koelkast.
  16. Garneer met vers fruit en geniet.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Vanille extract, Witte chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie