No bake pinda chocolade bites
Deze heerlijke bites bestaan uit 3 laagjes. Ze hebben een zachte bodem van zoete dadels met stukjes pinda’s en cacao. Daarop een laag pure chocolade. En om het af te maken een topping van stukjes pinda.
15 min. + 2 uur wachttijd
Ben je net als ik gek op de combinatie van pinda’s met chocolade, dan is dit het recept voor jou! De bites zijn glutenvrij, koemelkvrij en je maakt ze zonder oven. Ideaal! Het maken van deze lekkere bites kan niet misgaan.
Tip: de pinda’s kan je vervangen door bijvoorbeeld hazelnoten of cashewnoten.
- Aantal porties: 6 stuks
- Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: schaal van 20 cm bij 10 cm, keukenmachine en bakpapier
Bereidingswijze
- Ontpit de dadels. Vermaal de dadels en pinda’s in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten voor de bodem toe en vermaal mee.
- Vet de schaal. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de schaal. Verdeel het dadelmengsel over de bodem. Met de achterkant van een eetlepel smeer je de bodem mooi glad. Zet de schaal daarna in de koelkast.
- Vermaal de pinda’s voor de topping in de keukenmachine tot kleine stukjes.
- Smelt de chocolade au-bain marie. Voeg de kokosmelk en het zout toe en roer goed door.
- Giet de chocolade op de bodem. Verdeel daarover de stukjes pinda. Laat de bites minimaal 2 uur uitharden.
- Haal de taart 15 min voor het serveren uit de koelkast. Snijd in 6 stukken.
Opmerkingen (2)