No bake kiwitaart met notenbodem
Hoe leuk is het om een super mooie taart te maken die ook nog eens waanzinnig smaakt? Deze prachtige kiwitaart met notenbodem voldoet hier helemaal aan!
30 min.
Aan de slag!
- Week de dadels even in heet water en verwijder de pit.
- Hak de noten fijn in een keukenmachine en voeg daar vervolgens de dadels, maple syrup, speculaaskruiden en pindakaas aan toe.
- Mix een tijdje tot je een plakkerig geheel hebt.
- Smelt de kokosolie kort in de magnetron en mix dit nog even kort mee.
- Stort de bodem daarna in een grote kom en meng dan met een vork of lepel de havermout erdoor.
- Verdeel het mengsel over de bodem en de randen van je taartvorm. Zet in de koelkast.
- Verhit in een steelpannetje de citroensap met een heel klein scheutje water. Tegelijkertijd week je de gelatineblaadjes in ruim koud water voor ongeveer 5 minuten.
- Doe de alpro yoghurt in een kom en meng de vanillepasta erdoor.
- Haal het pannetje van het vuur, knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en roer deze goed door de warme citroensap. Giet het dan bij de yoghurt en mix heel goed.
- Haal de taartvorm uit de koelkast en stort het yoghurt mengsel over de bodem. Zet terug in de koelkast voor twee uurtjes minimaal.
- Voor het serveren schil je de kiwi en snijd deze in plakjes. Verdeel ze dan over de taart en je bent klaar!
Opmerkingen (2)
Bedankt voor je berichtje!
We hebben het opgezocht er er moet inderdaad nog citroen bij. Het is aangepast in de blog.
Veel bakplezier