No bake bars met ganache en cashewcrème
Voor de lekkere trek of de behoefte aan een goedvullende bar, maak je deze no bake bars met ganache en cashewcrème!
45 min
Deze heerlijke no bake bars zijn letterlijk een feestje om te eten. De combinatie van ganache met cashewcrème is echt een smaaksensatie! De bars zijn een heerlijke no bake snack en je maakt ze in ongeveer 45 minuten klaar. Laat ze een nachtje in de koelkast staan en that’s it!
- Aantal porties: 9 porties
- Bereidingstijd: 45 min. + 12 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: foodprocessor, bakblik 20x20, bakpapier, steelpannetje en een kom.
Let op: Voordat je aan dit recept kunt beginnen, moet je eerst de cashewnoten weken. Deze doe je in een pot of kom met water en zet je een nachtje in de koelkast.
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de ganache. Verhit de kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur. Zodra het kookt, haal je het pannetje van het vuur. Breek de chocolade in een kom.
- Schenk de warme kokosmelk over de chocola en laat al roerende de chocola hierin oplossen. Als het mengsel glad is, laat je het afkoelen in de vriezer.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en mix tot een fijne, plakkerige massa.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hierover het mengsel. Druk goed aan met je handen of een lepel.
- Maak dan de cashewcrème door de cashewnoten af te gieten en samen met de dadels en melk in een foodprocessor te doen. Blijf net zo lang mixen tot het mooi glad is. Te droog? Schenk dan wat melk bij.
- Als de ganache is afgekoeld, verdeel je dit over de bodem. Zet het vervolgens voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Verdeel pas net voordat je de taartjes gaat opdienen, de cashewcrème erover. De crème kan je zo lang in een afgesloten bakje of potje bewaren in de koelkast.
Opmerkingen (0)