Mokkataart
De klassieke mokkataart, ook onmisbaar bij de gemiddelde nederlandse verjaardag en voor een goede reden! Het perfecte paar voor bij de klassieke slagroomtaart, zo heb je voor ieder wat wils. Een ultra zachte cake, gevuld met mokka creme en optioneell chocolageganache, bekleed met krokant zoete hazelnoot. Makkelijker dan je denkt!
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 40 min. + 30 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, ronde springvorm, mixer of garde, spuitzak, ovenplaat, mengkommen en koekenpan
Bereidingswijze
1. Bak je biscuit zoals beschreven in het basisrecept biscuit.
2. Breng de 50gr suiker + 50gr water aan de kook, giet in een aparte kom en voeg hier een shot espresso aan toe en laat dit volledig afkoelen, dit is je koffie-suikerwater. Zet apart tot wanneer we dit nodig hebben.
3. Klop de slagroom, vanille, klopfix & suiker stijf. Let er op dat je niet te lang door klopt, anders gaat de room schiften. Stop je slagroom in een spuitzak en zet apart.
4. Voor de mokka creme begin je met het opkloppen van je boter. Doe dit met een handmixer of staande mixer en klopt het minimaal 8 minuten op. Schraap de zijkanten schoon zodat je alle boter op hebt geklopt.
5. Voeg je poedersuiker toe en klop dit nogmaals door.
6. Als je een staande mixer gebruikt, vervang dan de garde voor de platte menghaak, als je met de hand mixt stap je over op een spatel. Voeg daarna je banketbakkersroom toe en meng dit op een lage stand door je botercreme.
7. Voeg nu de koffie toe en meng dit tot het volledig opgenomen is.
8. Als je alle luchtbellen uit je creme wilt, doe je dit door het mengsel op de laagste stand zo’n 10 minuten te laten mengen. Ook kun je de lucht er met de hand zoveel mogelijk uit slaan.
9. Nu is het tijd om de taart samen te stellen!
10. Snijdt het biscuit in 3 gelijke lagen. Gebruik hiervoor eventueel een taart ‘levener’.
11. Gebruik de bovenste laag als onderkant, bewaar de onderste laag voor later op de bovenkant.
12. Bestrijk de eerste cake laag met suikerwater.
13. Spuit een rand van mokkacreme op de cake en (optioneel) verdeel de helft van de chocolade ganache in het midden. Spuit daarna weer een laag mokkacreme op de cake om de ganache volledig in te sluiten.
14. Leg dan de middelste laag er bovenop en herhaal de stappen nogmaals.
15. Leg op het einde de onderste laag cake er met de gebakken kant bovenop, zodat je een gladde en gelijke bovenkant hebt.
16. Bestrijk de gehele cake met mokkacreme, zorg ook dat de zijkanten goed zijn bedekt met creme zodat de nougatine goed kan blijven kleven.
17. Druk de nougatine tegen de zijkanten aan totdat de zijkanten volledig bedekt zijn. Spuit ter decoratie slagroom bovenop, en decoreer dit met de mokkaboontjes. Bewaar daarna de cake in de koelkast tot je hem gaat serveren.
Opmerkingen (0)