Mini croissants
Tijd voor ontbijt op bed met zelfgemaakte croissants! Croissants maken vergt wat aandacht en geduld, maar zijn de inspanning meer dan waard.
4 uur
Met even geduld en heel wat liefde maak jij zelf deze heerlijke mini croissants. Trakteer iemand anders of jezelf met een ontbijtje op bed. Lekker met een beetje jam of chocoladepasta!
- Aantal porties: 10 croissants
- Bereidingstijd: 4 uur
- Keukenbenodigdheden: kom, bakpapier en deegroller
Bereidingswijze
- Begin met het maken van het deeg. Meng in een kom bloem, suiker, zout, gist en water. Kneed tot het deeg elastisch en glad is. Doe het deeg in een kom, dek af en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Bereid ondertussen het margarineblokje voor. Snijd de margarine in dikke plakken en leg ze naast elkaar op een vel bakpapier, tot je een vierkant hebt van 20 x 20 cm. Wikkel vervolgens de margarine in het bakpapier en rol de boter met een deegroller uit tot een vlak vierkant van 20 x 20 cm. Zet in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en vorm tot een vierkant van 25 x 25 cm. Gebruik een deegroller en rol het uit tot een rechthoek van 45 x 25 cm. Leg een blokje margarine aan één kant van de rechthoek. Vouw de andere kant van het deeg naar boven en over de margarine. Rol het deeg nu voorzichtig uit tot een rechthoek van 45 x 25 cm.
- Pak de onderkant van het deeg en vouw het 3/4 van de weg omhoog over de rechthoek. Neem vervolgens de bovenste helft en vouw het de resterende 1/4 van de weg totdat beide uiteinden elkaar ontmoeten.
- Vouw vervolgens het lange deel over het korte deel, zodat er een lange rechthoek ontstaat.
- Wikkel de rechthoek in bakpapier en laat 1 uur rusten in de koelkast. Pak het deeg uit en rol het uit tot een grote rechthoek van 60 x 25 cm. Vouw 1/3 van de rechthoek omhoog. Neem vervolgens de bovenste helft en vouw deze om zodat deze de andere volledig bedekt.
- Je zou nu een vierkant moeten hebben. Wikkel het deeg in bakpapier en leg het 1 uur in de koelkast. Gebruik vervolgens een deegroller om het deeg langzaam en voorzichtig tot een rechthoek van 30 x 50 cm. Snijd het deeg in 10 driehoeken. Begin vervolgens bij de basis van elke driehoek en rol het deeg op tot croissantjes.
- Leg de croissantjes op de met bakpapier beklede bakplaat. De croissants worden twee keer zo groot, dus laat voldoende ruimte. Laat ze één uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Bestrijk de croissants met sojamelk en kaneel.
- Bak de croissants 12 minuten in het midden van de oven.
Opmerkingen (0)