Mini citroen frambozen donuts
Deze mini citroen frambozen donuts zijn te leuk om niet te maken. Een heerlijke donut met de frisse smaak van citroen en afgemaakt met pistachenoten, frambozen en kokosrasp. Van deze combinatie word je meteen blij en deze gecombineerd met deze leuke mini donuts maakt dat dit een leuk én lekker recept is om te maken.
30 min. + 20 min. oventijd + 10 min. afmaken
Ideaal om komende Valentijnsdag te maken, want ook daar doen ze het hartstikke goed voor. Dat liefde door de maag gaat bewijst deze mini donuts wel en ik weet zeker dat je hiermee iemand (of jezelf) heel erg blij gaat maken.
- Aantal porties: 10 tot 12
- Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. oventijd + 10 min. afmaken
- Keukenbenodigdheden: Donutsvorm, blender of staafmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng het havermeel met het bakpoeder, bak soda, kaneel en een snuf zout
- Blend te banaan samen met de plantaardige melk met behulp van een blender of een staafmixer
- Giet het bananen mengsel bij de kom met meel en voeg hier ook de vanille extract, maple syrup, boter, citroensap en rasp aan toe. Meng dit tot een beslag
- Verdeel het beslag over de donutvorm en zet in de oven voor circa 20 minuten. Laat de donuts geheel afkoelen
- Meng voor de topping de plantaardige kwark met de roomkaas, citroensap en de vanille flavdrops of vanille extract + maple syrup
- Hak de pistachenoten fijn en verkruimel de gevriesdroogde frambozen
- Maak de donuts af met de roomkaas topping, gevolgd door de pistachenoten, frambozen en kokosrasp
Tip: heb je geen donutvorm? Je kunt dit recept ook gebruiken om muffins van te maken!
Opmerkingen (0)