Mini bananen pannenkoeken
Deze mini bananenpannenkoeken zijn niet alleen onwijs lekker, ze zijn ook nog eens volledig plantaardig én glutenvrij. Een feestje voor iedereen dus!
30 min.
Pannenkoeken zijn altijd een feestje om te eten. Zeker op een weekend dag waar je meer tijd hebt om uitgebreid te ontbijten en dit klaar te maken. Deze mini bananen pannenkoeken zijn nog een groter feestje om te eten. Eigenlijk is het heel simpel, je maakt het pannenkoeken beslag en haalt hier de plakjes banaan doorheen, die je vervolgens in de pan bakt net als pannenkoeken. Het resultaat zijn lekkere mini pannenkoekjes met een vulling van gebakken banaan.
Deze zijn nu lekker warm geworden. Ik vind het zelf lekker om deze mini bananen pannenkoeken te eten met wat plantaardige kwark, vers fruit en natuurlijk extra maple syrup. Maar het leuke aan dit recept is dat je ze zo af kunt maken zoals jij zelf lekker vindt.
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Keukenbenodigdheden: kommetje, spatel, mengkom
Bereidingswijze
- Doe het lijnzaad met het water in een klein kommetje en zet apart
- Meng ondertussen in een grote kom het boekweitmeel met het bakpoeder en de kaneel
- Voeg hier de plantaardige melk, appel cider azijn, vanille extract, maple syrup en lijnzaad aan toe. Roer dit tot een beslag
- Snijd de banaan in plakjes
- Verwarm een pan op het vuur met wat olie of boter. Haal de plakjes banaan door het beslag heen zodat de plakjes aan beide kanten volledig met het beslag bedekt zijn. Bak deze in de pan goudbruin. Herhaal dit met de rest van de bananen plakjes
- Maak de mini bananen pannenkoekjes af met wat plantaardige kwark, vers fruit, amandelschaafsel en extra maple syrup, of met jouw favoriete toppings
Opmerkingen (0)