Mince pies
De geur in huis als je deze gebakjes bakt is heerlijk kerstig.
90 min.
Mince pies zijn typisch Britse zoete pasteitjes, die gegeten worden rond kerst en de feestdagen. Ze zijn gevuld met een mengsel van gedroogde vruchten, noten en specerijen.
- Aantal porties: 30 porties
- Bereidingstijd: 90 min
- Keukenbenodigdheden: minimuffinvorm 24 stuks, deegroller, ronde uitsteek vorm 6,5 cm, stervormige uitsteker 4,5 cm, keukenmachine, shotglaasjes, pannetje
Bereidingswijze
Vruchtmengsel:
- Doe de appel, citroensap en -rasp, sinaasappelsap en-rasp, gemengde rozijnen, krenten, gedroogde cranberry's, gehakte gedroogde abrikozen, gehakte amandelen, boter, lichtbruine suiker, zout en speculaas kruiden in een pannetje over medium hoog vuur en roer alles goed door elkaar.
- Laat het mengsel een kwartiertje pruttelen tot de suiker is opgelost en de vruchten het sap een beetje hebben opgenomen.
- Voeg de rum toe en laat het mengsel afkoelen.
Voor het deeg:
- Doe de bloem, poedersuiker, boter en citroenrasp in de keukenmachine en laat dit draaien tot je de textuur van broodkruim hebt. Terwijl de machine draait, doe je het ei erbij. Mix tot het deeg bijna een bal vormt.
- Haal het deeg uit de keukenmachine en maak er een platte schijf van. Wikkel het in plasticfolie en laat minstens 30 min rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlakte tot een dikte van 3 mm. Steek er 24 rondjes en 24 sterren uit.
- Druk de deegrondjes voorzichtig in de minimuffinvorm. Gebruik eventueel een bebloemd shotglaasje om het deeg naar beneden te drukken.
- Vul elk deegvormpje met 2 theelepels vulling en doe er een ster op.
- Besmeer elke ster met melk of room op en bestrooi met rietsuiker.
- Bak de mince pies 23-25 minuten.
Opmerkingen (0)