Matzes
Onmisbaar op de paas-brunch-tafel, maar waarom eten we eigenlijk Matzes met Pasen?
Matzah of ook wel Matzes zijn ongezuurde broden doet herinneren aan de uittocht uit Egypte waarbij het Joodse volk zich zo heeft moeten haasten dat ze geen tijd meer hadden om hun brood te laten rijzen. Sindsdien is het een traditie om dit tijdens Pesach (Pasen) te eten.
Met dit simpele bassirecept heb je binnen no-time je eigen matzes op tafel. Plus, je hebt maar 2 ingredienten nodig! Water en bloem, makkelijker kan niet.
Deze krokante crackers zijn natuurlijk ook buiten Pasen om erg lekker!
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. rusten + 10 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, pastamachine of deegroller, bakplaat en bakpapier
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar tot er een deegbal ontstaat. Kneed het deeg vervolgens 8 tot 10 minuten en dek af met folie. Laat het deeg voor 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Verdeel het deeg na 30 minuten in 12 gelijke bolletjes van ongeveer 30 gram per stuk en verwarm de oven voor op 240 ˚C.
3. Rol de balletjes uit tot dunne plakken. Om echt mooie deegplakken te krijgen kun je het makkelijkste een pastamachine gebruiken en rol deze uit tot stand 5 van de machine. Geen pastamachine? Gebruik dan de ouderwetse deegroller en rol je deeg zo dun mogelijk uit.
4. Bak de matjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de voorverwarmde oven voor zo'n 7 tot 12 minuten goudbruin en knapperig.
Opmerkingen (0)