Marsepein
Zelf marsepein maken klinkt misschien intimiderend, maar het vereist erg weinig werk en smaakt zoveel beter dan uit de supermarkt!
15 min. + 12 uur wachttijd
Marsepein uit de supermarkt is vaak gemaakt van veel suiker, wat ten nadele doet van de verse smaak van amandelen. Probeer het daarom eens zelf en proef het verschil!
- Aantal: 1 portie
- Bereidingstijd: 15 min
- Keukenbenodigdheden: krachtig keukenmachine
1. Voeg de amandelen en suiker toe aan een keukenmachine en puls dit tot een bal deeg vormt. Wil je fijnere amandelen? Pulseer dan eerst de amandelen in stukjes voordat je de suiker toevoegt
2. Wanneer alles goed gemengd is voeg je langzaam het water toe, dit zorgt ervoor dat het een bal kan vormen.
3. Stort je marsepein uit en bedek het in plastic folie. Laat het minimaal 24 uur op kamertemperatuur liggen zo dat het tijd heeft om licht uit te harden. Na 24 uur is je marsepein klaar voor gebruik!
Opmerkingen (0)