Mango kwarktaartje
Ontbijten met een taartje is altijd een goed idee. Een klein glutenvrij taartje met een bodem van gepofte quinoa en een zachte lactose vrije kwarklaag met mango.
Maak zelf een klein mango kwarktaartje om mee te ontbijten! Dit is een klein glutenvrij taartje met een bodem van gepofte quinoa en havermout en een zachte lactose vrije kwarklaag met frisse mango. De toppings bovenop het taartje maken dit ontbijtje helemaal af! Fris en zomers taartje om mee te ontbijten!
Dit is een taartje van ca. 12 centimeter.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het springvormpje met bakpapier of vet deze goed in.
- Smelt de kokosolie en de honing, schep hier de quinoa, havermout en kruiden doorheen. Schep dit in het springvormpje en druk heel goed aan in de vorm. Dit gaat het beste met een natte lepel. Hoe steviger aangedrukt hoe minder kruimelig de bodem wordt.
- Bak de quinoa bodem voor 10 a 12 minuten (let op dat de quinoa niet aanbrand) in de oven en laat daarna volledig afkoelen buiten de oven.
- Maak twee blaadjes gelatine klaar volgens de verpakking.
- Pureer ondertussen de mango en roer hier de kwark en klaargemaakte gelatine doorheen. Proef of je beslag zoet genoeg is en voeg eventueel wat extra honing toe. Giet je kwarkmengsel over de afgekoelde bodem en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Versier jouw taartje met je favoriete toppings en geniet ervan!
Tip: Je bodem zal flink kruimelen, dus tip van mij… eet je taartje boven een bordje! 😉
Opmerkingen (0)