Makkelijke tiramisu
Met dit recept kan iedereen Tiramisu maken net zoals bij de Italiaan! Verras jouw visite met deze heerlijke toetjes, of verwen jezelf met deze makkelijke tiramisu.
20 min. + 2 uur rusttijd
Met dit recept kan iedereen Tiramisu maken net zoals bij de Italiaan!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 20 min. + 2 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, garde, steelpan, handmixer, serveerglazen
Bereidingswijze
- Zet 2x dubbele espresso klaar en voeg hier 1 eetlepel rietsuiker en 100 ml (of lekker 200 ml) rum aan toe en mix dit door elkaar.
- Voeg daarna de melk, het eigeel, de meel en het suiker in een pan en gebruik een garde om hier 1 geheel van te maken.
- Zet al roerend de pan op het vuur en blijf roeren totdat dit begint te koken.
- Laat het mengsel nu afkoelen waarna je de mascarpone kan toevoegen. Mix dit gedurende 5 minuten goed door totdat je een luchtige witte mengsel krijgt.
- Dip de lange vingers eerst in het koffiemengsel en plaats ze dan in jouw serveer schaaltje of glas.
- Giet hier een beetje van de mascarpone creme aan toe en ga zo door totdat het schaaltje helemaal vol is. Bestrooi dit met cacao poeder en decoreer met koffie of cacaobonen.
Opmerkingen (1)