Makkelijke pindakaas banaan wafels
Ben jij ook gek op pindakaas met banaan? Dan zijn deze easy pindakaas banaan wafels echt wat voor jou. Je kunt de ingrediënten halveren en dan heb je 2 porties die je kunt verspreiden over de dag. Met deze ingrediënten maak je 2 rijstwafels. Je kunt natuurlijk 1 rijstwafel in een keer opeten, maar dat is aan jou! De combinatie pindakaas en banaan wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar als je van beide houdt, dan is deze combinatie erg lekker. Zeker met de crunch van de volkoren rijstwafel eronder en de harde chocolade laag eroverheen. Mocht je een dikke chocolade laag willen, laat dan de kokosolie weg. Door de gesmolten kokosolie, wordt de chocolade mooi dun en vloeibaar.
Ook een leuk receptje om samen met je kinderen te maken. Want pindakaas en banaan is bij kinderen over het algemeen altijd goed!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 min. + 60 min. koeltijd
- Keukenbenodigdheden: Weegschaal, huishoudfolie, bord en lepel
Bereidingswijze
- Bekleed een bord met huishoudfolie. Leg de rijstwafels op het bord. Smelt de chocolade samen met de kokosolie in de magnetron of volgens de au-bain-marie methode.
- Snij de banaan in dunne plakjes. Besmeer de rijstwafels met pindakaas en leg daarop de banaan plakjes. Maak af door de chocolade erover te verdelen.
- Zet het bord in de koelkast voor zo’n 30-60 minuten. Laat het staan totdat de chocolade hard geworden is. Daarna snij je de wafels door de helft en heb je 4 porties.
Opmerkingen (0)