Maissoep
Een heerlijk zomers soepje, die zowel warm als koud gegeten kan worden.
10 min. + 20 min. kooktijd
Romig van de kokosmelk, zoetig van de mais en een beetje smokey van de gerookte paprikapoeder. Met de verschillende garneringen maak je er helemaal een feestje van!
- Aantal porties: 4-6 porties
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd
- Keukenbenodigdheden: Pan, snijplank, mes, blender of staafmixer
Bereidingswijze
- Versnipper de rode ui en snijd de knoflook in plakjes. Als je verse mais hebt, snijd je deze van de kolf af
- Verhit de kokosolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Voeg de maiskorrels toe en bak deze een paar minuten mee
- Voeg de kokosmelk, het water, het bouillonblokje, de gerookte paprikapoeder, de zout en peper toe. Laat het 15-20 minuten koken
- Blend de soep met een scheutje limoensap en controleer de kruiding. Zeef vervolgens de soep door een grote zeef, als je de soep glad wil hebben
- Garneer de soep met de verschillende garneeropties
- Als de soep afkoelt, dikt hij behoorlijk in. Als je wilt, kun je wat meer water toevoegen om het weer uit te dunnen, maar misschien moet je dan meer kruiden toevoegen
Bonus: Je kan ook nog zelf gebakken wrapchips maken door een wrap in te smeren met zonnebloemolie en te kruiden met paprikapoeder, peper, zout en knoflookpoeder. Dit bak je 7-8 min op 180°C totdat de chips krokant zijn.
Opmerkingen (1)
Groetjes ,
Jannes Rosendal