Macadamia pasta koeken
Een heerlijk brosse koek met macadamia pasta, doordat je Zeeuws bloem gebruikt krijg je een knapperig koekje.
15 min. + 20 min. oventijd + 30 min. koeltijd
Koekjes maken kan altijd. Het hoeft niet veel werk te zijn en het is ook nog eens gezellig om het samen te maken. En daarna heerlijk op te eten!
- Aantal porties: 8 koeken
- Bereidingstijd: 15 min. + 30-60 min. koeltijd + 15 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, ijsschep, bakplaat, bakpapier, oven
Bereidingswijze
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng de boter samen met de bloem, bakpoeder, zout, suiker en macadamia noten pasta tot een massa.
- Voeg hier het eitje aan toe en kneed kort door.
- Het lijkt misschien een plakkerig mengsel, maar dit hoort.
- Verdeel het deegje tot 8 porties. Dit gaat het gemakkelijkste met een ijsschep.
- Verdeel de porties op een vel bakpapier ik heb het verdeeld over 2 bakplaten.
- Zet de bakplaten voor een half uur tot uur in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
- Bak de koeken 15 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes eventjes afkoelen, ze worden met afkoelen namelijk harder.
Bewaar de koekjes in een afgesloten bak voor maximaal 5 dagen. Leg ze eventueel in een stuk bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de koekjes knapperig blijven. Tip van oma 😊
Opmerkingen (0)