Macadamia pasta
Maak zelf, heel gemakkelijk, een heerlijke pasta voor op brood of crackers van de lekkerste macadamia noten!
20 min.
Je eigen notenpasta maken is helemaal niet moeilijk. Deze keer maakte ik de pasta van macadamia noten. Een heerlijke traktatie die je niet in de supermarkt kan kopen!
Het maken van de pasta is heel simpel. Voor een extra lekkere smaak rooster je de noten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Vervolgens vermaal je ze in de keukenmachine tot een egale pasta. Voeg wat zeezout en grof gehakte macadamia noten toe voor smaak en crunch en klaar is jouw pasta!
- Aantal porties: 1 potje
- Bereidingstijd: 15-20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: bakplaat met bakpapier, keukenmachine, schraper en een potje of bakje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de noten over de bakplaat en bak voor 15 a 20 minuten of totdat ze goudbruin kleuren. Laat vervolgens volledig afkoelen.
- Gebruik een keukenmachine die goed sterk is. Voeg hieraan bijna alle macadamia noten toe en maal voor 30 seconden.
- Schraap dan de randjes schoon en maal vervolgens net zo lang totdat er een mooie, egale pasta ontstaat.
- Hak de overgebleven macadamia noten fijn en voeg samen met het zout toe aan de pasta.
- Schenk de pasta over in een goed afsluitbaar bakje en geniet ervan op de boterham, cracker, in een gevulde dadel of gebruik het waarbij jij het lekker vindt!
Bewaar de notenpasta op een koele en donkere plek in een goed afsluitbaar bakje.
Opmerkingen (0)