Maanzaad strudel
Een echte strudel komt uit Oostenrijk en is nog niet zo heel erg makkelijk om te maken. Maar deze maak je gemakkelijk vanuit je eigen keuken.
10 min. + 2 uur wachttijd.
Ben je gek op strudel? Dan is dit recept het ook zeker waard om met maanzaad te maken. Want wat is nou lekkerder dan iets zelf maken!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 2,5 uur
- Keukenbenodigeheden: 2 kommen, keukenmachine, deegroller, bakpapier
Bereidingswijze
- Bereid de gist (meng 1 blokje gist in een kleine kom met 2 eetlepels lauwe melk, 2 eetlepels patent bloem en 1 lepel kristalsuiker, meng met een vork en laat het gisten tot aan de rand van de kom).
- Meng alle ingrediënten goed in een kom en voeg lauwe melk toe, doe dit beetje bij beetje - let op de hoeveelheid melk zodat het deeg niet te dun wordt. Als het goed is verwerkt, bestrooi het oppervlak met bloem en laat het minimaal 2 uur rijzen op een warme plaats.
- Maanzaadvulling: Meng gemalen maanzaad, poedersuiker en vanillesuiker in een kom en voeg melk toe, zodat de vulling iets dik maar niet te dun is en gemakkelijk over de deeg kan worden uitgesmeerd.
- Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 2 helften. Rol elke helft van het deeg uit tot een diameter van ongeveer 60 cm. Als het te plakkerig is, voeg dan bloem toe. Breng een laagje maanzaad aan en rol zo dun mogelijk uit en verfrommel de uiteinden.
- Breng over naar het bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de taart met eiwit en prik met een vork over de hele lengte gaatjes in de strudel
- Plaats in een oven van 200 graden en bak ongeveer 15 minuten tot het oppervlak bruin wordt.
Opmerkingen (2)
We snappen de verwarring dat er taart staat, dit is een type fout geweest. Er moet natuurlijk strudel staan. We gaan dit gelijk aanpassen. Voor de melk moet je ongeveer 20 ml gebruiken en het is belangrijk om steeds een beetje toe te voegen aan je beslag. Het moet niet te vloeibaar worden namelijk.
Mocht je nog meer vragen hebben, horen wij dit graag!
Groetjes de Notenshop