Liefdes bonbonnetjes
Soms lijken ze moeilijk te maken, maar stiekem kan iedereen dit! Je hebt alleen de juiste ingrediënten nodig. In deze bonbons is er gebruik gemaakt van de gevriesdroogde aardbeien, stukjes pistache en geraspte kokos. Je kunt hiermee variëren hoe je dit zelf lekker vindt. Aangezien het weer bijna valentijnsdag is, passen deze kleuren perfect bij de liefde. Echter kun je natuurlijk elke dag van het jaar je geliefde verrassen met deze lekkers!
Om de hoeveelheid koolhydraten zo laag mogelijk te houden, is er gekozen voor extra pure chocolade. Door de combinatie van roomboter, wordt de bittere smaak van de pure chocolade nog wat afgezwakt. Mocht je niet bewust kijken naar de koolhydraten, dan maakt het niet uit welke chocolade je gebruikt. Bij De Notenshop verkopen ze ook verschillende soorten chocolade. Zo kun je de ingrediënten voor dit recept (bijna) in een keer aanschaffen. De liefdes bonbonnetjes bewaar je het beste in de koelkast, ze blijven dan zeker 2-3 weken lekker.
- Aantal porties: 18 bonbons
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Steelpan, mengkom, mixer, siliconen bonbon vorm, spatel, snijplank, mesje, schaaltje en een spatel
- Voedingswaarden (per bonbon): 65 kcal, 1 gram koolhydraten, 6 gram vet en 1 gram eiwit
Bereidingswijze
- Begin met het romig opkloppen van de roomboter. Klop dit romig op. Zet daarna de machine uit en ga verder met de chocolade.
- Zet een steelpannetje met een laagje water op het vuur. Zet hier een kommetje op met 100 gram chocolade erin. De chocolade smelt nu volgens de au bain-marie methode. Haal daarna het kommetje van de steelpan.
- Spatel de overige chocolade er doorheen. Als alle chocolade is gesmolten, zet je de keukenmachine weer aan. Giet heel langzaam de chocolade bij de roomboter. Roer dit door tot de chocolade mooi romig geworden is.
- Vervolgens hak je de pistachenootjes fijn en verkruimel je de aardbeien naar wens. Verdeel dit aan de onderkant van de siliconen bonbonvorm.
- Schep de chocolade in de spuitzak. Daarna verdeel je de chocolade over de bonbonvormpjes. Je maakt er ongeveer 18 liefdesbonbons van. Zet ze daarna in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Daarna kun je ze in een bakje in de koelkast bewaren. C.a. 2-3 weken in de koelkast
Opmerkingen (0)