Het recept van
jasminakazemier
Ingrediënten
Salade:
- 100 gram eikenblad slamelange
- Halve rode ui
- 6 radijsjes
- 2 avocado’s
- 100 gram feta
- Handvol blauwe bessen
- Handvol granaatappelpitjes
- Handvol pistachenootjes
- 1 ei per persoon
- 100 gram aardbeien
- 3 EL appelciderazijn
- 2 EL limoensap
- 2 EL honing
- 80 ml olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden
- Blender
- Mes
- Schaal
Lentesalade met aardbeienvinaigrette
0
(0)
Het recept van
jasminakazemier
Fris, kleurrijk en boordevol smaak – deze lentesalade is alles wat je nodig hebt op een zonnige dag. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht.
Ingrediënten
Salade:
- 100 gram eikenblad slamelange
- Halve rode ui
- 6 radijsjes
- 2 avocado’s
- 100 gram feta
- Handvol blauwe bessen
- Handvol granaatappelpitjes
- Handvol pistachenootjes
- 1 ei per persoon
- 100 gram aardbeien
- 3 EL appelciderazijn
- 2 EL limoensap
- 2 EL honing
- 80 ml olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden
- Blender
- Mes
- Schaal
15 min.

Het is een combinatie van zachte en knapperige texturen, zoete en hartige smaken, met als verrassende twist een aardbeienvinaigrette die alles samenbrengt.
- Aantal porties: 2-4 personen
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Blender, mes en schaal
Bereidingswijze:
- Voor de vinaigrette: doe alles in de blender en meng tot een egale vinaigrette. Voeg naar smaak nog extra limoen, zout of peper toe.
- Kook de eieren in precies 7 min voor een zachte dooier.
- Snijd de rode ui in dunne ringetjes, snijd de avocado in plakjes, snijd de radijsjes in partjes en verkruimel de feta.
- Verdeel alle ingrediënten op een grote schaal. Besprenkel met de vinaigrette.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Salade recepten en getagged met Pistachenoten, Aardbei, Honing
Geef dit recept een beoordeling
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
Deel dit recept
Gebruikte ingrediënten

Pistachenoten ongebrand

Gevriesdroogde Blauwe Bessen

Gevriesdroogde Aardbeien Heel
Opmerkingen (0)