Lemon curd toetjes!
De lekkerste toetjes: Lemon curd! Heerlijk en super leuk om op tafel te zetten!
15 min. + 15 min. kooktijd
Deze kleine dessertglaasjes misstaan niet op de paastafel! In een handomdraai maak jij de lekkerste lemon curd toetjes die er maar zijn! Verantwoord genieten is een feest voor iedereen!
- Aantal porties: 4 porties
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 15 min. kooktijd
- Keukenbenodigdheden: Rasp, mengkom, pannetje en 4 dessertglaasjes inhoud 120 ml
Aan de slag!
- Als eerste gaan we aan de slag met de lemon curd. Rasp de schil van de citroenen en pers deze uit. Meng de kokosmelk, citroensap en rasp en t het zoetmiddel door elkaar met een garde.
- Verwarm dit goedje zo’n 2 minuten in een pannetje. Roer hier vervolgens de eieren doorheen. Blijf goed roeren en kook dit zo’n 10 a 15 minuten op een laag vuurtje. De substantie mag niet te dun zijn maar moet nog wel schenkbaar zijn.
- Haal het pannetje van het vuur en laat de lemon curd opstijven in de koelkast.
- Ga ondertussen aan de slag met het maken van het deeg voor de bodempjes.
- Ontpit de Medjoul dadels en kneed deze samen met het amandelmeel en de specerijen door elkaar tot een stevig deeg. Verdeel het deeg over de glaasjes.
- Verdeel de kokosyoghurt over de glaasjes en zodra de lemon curd is afgekoeld kun je deze over de kokosyoghurt verdelen.
- Top de taartjes af met wat citroenrasp voor een spetterend kleurtje!
Opmerkingen (1)