Kruidnoten crumble
Gek op de geur van speculaas, hmmm!
10 min. + 30 min. oventijd
Heerlijk avondje is gekomen… Met deze crumble tover jij een heerlijk toetje op tafel! Ook als ontbijt is-ie fantastisch! Je kunt het prima een dagje van tevoren maken en ’s ochtends nog eventjes in de oven of magnetron schuiven, zodat je kunt genieten van een warme crumble. Dan is-ie het allerlekkerst!
- Aantal porties: Voor 6 porties.
- Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, ovenbestendige schaal en mengkom.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en spray de bakvorm in met bakspray.
- Snijd de appel in blokjes en stort in de bakvorm. Strooi er evt. nog wat kokosbloesemsuiker overheen.
- Meng het bloem, de havermout, 100 ml zonnebloemolie, 1,5-2 el kokosbloesemsuiker, koek- en speculaaskruiden en zout door elkaar. Te droog? Voeg wat extra olie toe. Te nat? Voeg wat extra havermout toe. Voeg op het laatst 50 gr. gehakte kruidnoten toe.
- Bedek de appelblokjes met de crumble en schuif in de oven voor 30 minuten.
- Laat iets afkoelen, strooi de overige kruidnoten erover en serveer met bijvoorbeeld koksyoghurt of een bolletje vanille ijs. Hmmm!
Opmerkingen (0)