Kruidige chai cake met kokosslagroom
Deze glutenvrije chai cake ziet er niet alleen schitterend uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk. Dat wordt genieten tot de laatste kruimel!
45 min. + 30 min. oventijd
Een kruidige chai cake met een frisse topping van kokosslagroom en citrus, een bijzondere combinatie op het eerste gezicht. Ik kan je wel vertellen, nadat je deze cake hebt geproefd ben je verkocht! Mijn favoriete drankje is toch wel een chai latte. Ik kon het niet laten om er mee aan de slag te gaan in de keuken. Zie hier een glutenvrije chai cake met decadente slagroomtoefjes. Lekker tot aan de laatste kruimel! Glutenvrij, vegan en zonder geraffineerde suikers!
Voor een taartje van 6 a 8 punten
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
- Maak alle ingrediënten, behalve de baking soda en de citroensap fijn met een keukenmachine tot een stevig beslag.
- Doe de baking soda en de citroensap in een kommetje en roer dit door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan het stevige beslag en spatel het beslag nog één keer door elkaar.
- Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm en schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
- Laat de cake afkoelen buiten de oven.
- Ga ondertussen aan de slag met het maken van de kokosslagroom.
- Schep de stevige kokosroom uit het blikje in een schone mengkom. Zorg ervoor dat het kokoswater achterblijft. Voeg de ahornsiroop, citroenzeste en vanille-extract toe. Klop de kokosslagroom op met een mixer of een garde totdat deze toeneemt in volume. Je moet de kom uiteindelijk op z’n kop kunnen houden.
- Vul een spuitzak met de kokosslagroom en spuit toefjes kokosslagroom op de chai cake.
- Decoreer de cake eventueel met wat chai kruiden en gouden glitter, dit deed ik met een theezeefje voor een sprankelend effect!
Opmerkingen (0)