Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Kruidenboter

0
(0)
Maak een klassieke kruidenboter of experimenteer erop los met nieuwe smaken. Met dit basisrecept voor kruidenboter maak je het vanaf nu zelf.
15 min. + 60 min. wachttijd
Kruidenboter

Maak een klassieke kruidenboter of experimenteer erop los met nieuwe smaken. Met dit basisrecept voor kruidenboter maak je het vanaf nu zelf.

Een luchtig stuk stokbrood dat nét uit de oven komt met een dikke laag zoute kruidenboter erop. Wij kunnen ons geen beter begin van de maaltijd voorstellen. Of wat dacht je van hartige popcorn of mini plakjes zelfgemaakte kruidenboter voor op de gourmettafel? Zelf kruidenboter maken is hartstikke makkelijk en veel lekkerder dan kruidenboter uit de supermarkt. Wanneer je het zelf maakt kun je volop experimenteren met verschillende smaken. Zo is er bij elke maaltijd wel een bijpassende kruidenboter te bedenken!

De kruidenboter is goed verpakt in de koelkast een paar weken houdbaar, maar laat zich ook heel goed invriezen. Tip: vries blokjes kruidenboter in een ijsblokjesvorm in. Druk ze daarna uit de vorm en bewaar ze in de vriezer in een diepvrieszakje. Of schep bolletjes kruidenboter met een kleine ijstang op een vel bakpapier en vries ze in. Zo heb je altijd een klontje kruidenboter bij de hand om een gerecht mee op smaak te brengen!

Tip: Onderstaand recept is voor 1 bakje kruidenboter van 100 gram. De mixer kan moeite hebben met het opkloppen van zo’n kleine hoeveelheid boter. Met hetzelfde gemak maak je van een pakje boter van 250 gram 2 of 3 verschillende varianten tegelijk.

  • Aantal porties: 4 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Keukenbenodigdheden: mixer (optioneel), keukenpapier, keukenmes, knoflookpers (optioneel) bakspatel, vershoudfolie

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Laat de boter minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen. was de kruiden en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier.

2. Klop de boter eerst zalvig en daarna op een hogere stand tot het helemaal luchtig en bijna wit van kleur is. Dit kan wel 10 minuten duren. heb je een staande mixer gebruik dan de platte menghaak voor het beste resultaat en schraap tussendoor met een bakspatel de boter een paar keer van de wand van de kom om ervoor te zorgen dat alle boter goed opgeklopt wordt. Deze stap is optioneel, maar geeft de mooiste kruidenboter, zowel qua kleur als textuur. Eventueel kun je de ingrediënten ook gewoon door de boter prakken. Wil je verschillende soorten kruidenboter tegelijk maken, dan kun je de boter nu in verschillende porties verdelen.

3. hak de verse kruiden voor de kruidenboter fijn met een keukenmes (gebruik alleen de blaadjes en fijne takjes). Pel de knoflook en rasp of hak de knoflook zo fijn mogelijk, of gebruik gedroogde knoflook.

4. Spatel de kruiden en knoflook door de opgeklopte boter. Proef en voeg zout en eventueel peper naar smaak toe. Hou er rekening mee dat de smaak van verse knoflook zich verder zal ontwikkelen in de koelkast.

5. Doe de kruidenboter in een bakje of maak er een rolletje van: Leg een rechthoekig stuk vershoudfolie op het werkblad en schep de kruidenboter in het midden. Rol het vershoudfolie om de kruidenboter, pak beide uiteinden vast en slinger een paar keer naar voren zodat een worstje ontstaat. Leg het worstje van kruidenboter minimaal een uur in de koelkast om genoeg op te stijven zodat je er dikke plakken van kunt snijden. Of doe de kruidenboter over in een spuitzak en spuit er mooie rozetten van op bakpapier.

6. Haal de kruidenboter een kwartiertje voor gebruik uit de koelkast zodat deze smeerbaar wordt en serveer naar wens op een biefstuk, bij de gourmet, op een maiskolf, als een butter board of natuurlijk met een (warm) stokbroodje.

Een luchtig stuk stokbrood dat nét uit de oven komt met een dikke laag zoute kruidenboter erop. Wij kunnen ons geen beter begin van de maaltijd voorstellen. Of wat dacht je van hartige popcorn of mini plakjes zelfgemaakte kruidenboter voor op de gourmettafel? Zelf kruidenboter maken is hartstikke makkelijk en veel lekkerder dan kruidenboter uit de supermarkt. Wanneer je het zelf maakt kun je volop experimenteren met verschillende smaken. Zo is er bij elke maaltijd wel een bijpassende kruidenboter te bedenken!

De kruidenboter is goed verpakt in de koelkast een paar weken houdbaar, maar laat zich ook heel goed invriezen. Tip: vries blokjes kruidenboter in een ijsblokjesvorm in. Druk ze daarna uit de vorm en bewaar ze in de vriezer in een diepvrieszakje. Of schep bolletjes kruidenboter met een kleine ijstang op een vel bakpapier en vries ze in. Zo heb je altijd een klontje kruidenboter bij de hand om een gerecht mee op smaak te brengen!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bijgerechten, Basisrecepten en getagged met Zeezout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
34,95
 1,40/kg