Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Krentenbrood met amandelspijs spiraal

5
(1)
_my_kitchenlab_ maakte dit krentenbrood met amandelspijsspiraal waarmee ze de foodchallenge van april met het thema 'Brood' won. Bekijk hier haar winnende recept!
45 min. + 1,5 uur opstijftijd + 40 min. oventijd
Krentenbrood met amandelspijs spiraal

Een krentenbroodje met amandelspijs, maar dan anders. De rozijnen er niet doorheen gekneed en de amandelspijs niet in een rol, maar in een mooie spiraal opgerold. Laagje rozijnen, laagje brood, laagje spijs. Hmmmm… Genieten!

  • Aantal porties: 8 stukken
  • Bereidingstijd: 45 minuten + 1,5 uur opstijftijd + 40 minuten oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, beslagkom, bakblik van 24 cm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed de ingrediënten voor het deeg in ongeveer 20 minuten met de keukenmachine tot een mooie soepele deegbal die van de wand van de beslagkom loslaat. Laat ongeveer een kwartiertje rusten.
  3. Maak in de tijd dat het deeg aan het rijzen in de amandelspijs. Meng daarvoor alle ingrediënten voor de amandelspijs door elkaar tot een mooie bal amandelspijs.
  4. Laat de rozijnen wellen in heet water.
  5. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 20×30 cm. Rol de amandelspijs uit tot een lap van ongeveer 10×30 cm. Dat kan best plakken, dus strooi gerust wat poedersuiker om het plakken daarbij tegen te gaan.
  6. Leg de plak amandelspijs op de helft van de deeglap en vouw het deeg dubbel eroverheen. Rol de plak deeg weer uit tot ongeveer 20×30 cm.
  7. Dep de rozijnen goed droog en verdeel over de deegplak en rol op vanaf de smalle kant. Leg de deegrol in een bakblik van 24 cm met de naad naar beneden. Laat ongeveer een uur tot 1,5 uur rijzen.
  8. Bak het broodje in 30 a 40 minuten gaar in de oven op 180 graden onder en bovenwarmte.
  9. Enjoy!
Krentenbrood
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Brood recepten en getagged met Amandelmeel

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Rozijnen (biologische)
Bio
Rozijnen (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,50

Rozijnen (biologische)
Rozijnen (Biologische)
1000 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,50 Regular Price 8,95
 8,50/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
8,95
 8,95/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
50,95
 8,49/kg
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Speltbloem
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,09

Speltbloem
Speltbloem
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,09
 2,09/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,49
 2,49/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 2,00/kg