Koolhydraatarme Valentijnsdag salade
Uiteraard is deze salade niet alleen voor valentijnsdag, maar omdat dit eraan zit te komen en de kleuren mooi passen bij de kleur van de liefde, is deze salade vernoemd naar Valentijnsdag! De kleuren in dit gerecht komen naar voren door het gebruik van baby spinazie, aardbeien, bacon en rode ui! Meer wil je toch niet?
De aardbei voor het zoete, de gebakken bacon voor het zoute maar wel een crunch en de rode ui voor de pit!
15 min. + 5 min. baktijd
Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Daardoor is deze salade ook nog eens goed voor je! O.a. is deze salade dus goed voor je ogen, huid, weerstand, het bloedstollingsproces en het ijzermetabolisme.
- Aantal porties: 2 personen
- Bereidingstijd: 15 min. + 5 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: snijplank, snijmesje, koekenpan, weegschaal en keukenpapier
Bereidingswijze
- Snij de ui in dunne ringen. Verdeel de rucola melange, rode ui en baby spinazie over twee diepe borden.
- Bak de bacon in een koekenpan voor ca 5 minuten krokant bruin. Laat deze op een stukje keukenpapier afkoelen. Breek daarna de bacon af in stukjes en verdeel over de salades.
- Snij de aardbeien in kwartjes, de kipfilet in kleine stukjes en rooster de pecannoten kort in een koekenpan. Verdeel tot slot over de salades.
- Naar wens nog wat avocado olie erover sprenkelen.
Opmerkingen (0)