Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Koolhydraatarme pistache millionaires shortbread

0
(0)
Met een smeuïge pistachebodem, rijkelijke suikervrije karamel en een witte chocoladetopping, is dit een must try voor de echte pistache lovers!
15 min. + 60 min. oventijd
Koolhydraatarme pistache millionaires shortbread

Deze overheerlijke pistache millionaires shortbread is een echte traktatie die perfect past binnen een suikervrij en koolhydraatarm dieet.

De suikerverlaagde witte chocoladetopping, bestrooid met knapperige pistachekruimels, geeft het geheel een finishing touch waar je met volle teugen van kunt genieten. Of je nu een feestelijke gelegenheid wilt opluisteren of gewoon een moment voor jezelf zoekt om te genieten van een heerlijke traktatie, deze shortbread is een echte verrassing door de smaakcombinaties.

  • Aantal porties: 16 blokjes
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + ca. 60 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, bakpapier, cakevorm (20 cm siliconen), koelkast en oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. Meng de gesmolten roomboter met de suikervrije poedersuiker, vanille-extract en zout tot een glad mengsel. Voeg het pistachenotenmeel, de eierdooier en bakpoeder toe. Roer goed door tot een samenhangend deeg. Druk het deeg gelijkmatig uit in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
  2. Terwijl de bodem afkoelt, begin je met de karamel. Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de slagroom, suikervrije caramelstroop, Ery Bronze en pistache-aroma toe. Laat het mengsel zachtjes pruttelen en indikken. Dit kan ongeveer 10 minuten duren. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  3. Zodra de bodem is afgekoeld, giet je de warme karamel eroverheen. Zorg ervoor dat de karamel gelijkmatig verspreid wordt over de bodem. Laat de karamel laag opstijven in de koelkast.
  4. Smelt de suikerverlaagde witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade over de gestolde karamel en bestrooi met pistachekruimels voor een knapperige textuur. Laat de chocolade volledig hard worden, voordat je de shortbread in 16 porties snijdt.

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Callebaut
Waardering:
98% of 100

Vanaf 9,50

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade Druppels Wit
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,50
 19,00/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
18,50
 18,50/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
163,95
 16,40/kg
Pistachenotenmeel
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 6,95

Pistachenotenmeel
Pistachenotenmeel
300 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 23,17/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95
Pistachenoten stukjes ongebrand & gepeld
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 11,75

Pistachenoten stukjes ongebrand & gepeld
Pistachenoten stukjes ongebrand & gepeld
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,75
 33,57/kg
5000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
149,95
 29,99/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,45

Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,45
 4,90/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
82,95
 3,32/kg