Koolhydraatarme pistache framboos koeken
De combinatie pistache en framboos is echt een grote aanrader. Het zoetje van de framboos geeft dit recept echt een verrassende wending!
15 min. + 35 min. oventijd
Een bodem van gebakken shortbread met daarop pistache framboos karamellaag. De karamellaag wordt afgebakken met een ei erdoor, waardoor je een zachte smeuïge karamellaag hebt met pistachenootjes als crunch erdoorheen.
Het fijne van dit recept is dat hij lang houdbaar is en ook in te vriezen is. Eenvoudig uurtje van tevoren uit de vriezer halen en je hebt een lekkere traktatie voor bij de koffie of thee.
- Aantal porties: 16 porties
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + ca. 35 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, weegschaal, vierkante bakvorm 20x20, oven.
Voedingswaarden per blokje: 143 kcal, 4.1 g eiwit, 2.6 g koolhydraten waarvan 2.6g vezels en 1.6 g suiker, 13.3 g vet, waarvan 4.9 g verzadigd.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht en zet de bakvorm klaar.
- Smelt de roomboter en voeg dit samen met de overige ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Kneed goed door en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Bak 10 minuten in de oven.
- Smelt de roomboter samen met de erythritol en de stroop in een steelpan. Schenk de pistachenootjes erbij en roer goed door. Doe ditzelfde voor de frambozencrunch en tot slot het ei.
- Haal de bakvorm uit de oven en schenk de karamellaag erover. Verdeel gelijkmatig en bak 25 a 30 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen buiten de oven en dan wordt de koek lekker hard en krokanter.
Opmerkingen (0)