Koolhydraatarme pistache financiers
Heerlijk franse cake met een pistache smaak
10 min. + 20 min. oventijd
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min baktijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, mengkom, handmixer, weegschaal, rechte muffinvormpjes, spuitzak
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter in een pannetje tot deze goudbruin gekleurd is, dat duurt dus iets langer, zeef de boter en laat afkoelen tot nader gebruik.
- Meng alle overige ingrediënten met elkaar, eerst de droge en dan voeg je de natte ingrediënten toe.
- Voeg als laatste de afgekoelde gesmolten roomboter toe en kneed tot grote deegbol, zet in de koelkast voor ca. 1 uur.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verdeel het deeg over de muffin vormpjes en zet in de oven voor 15-17 minuten.
- Laat ze afkoelen en maak intussen de topping.
- Voeg alle ingrediënten aan de mixer en klop stijf op, gebruik een spuitzak om het mooi te verdelen over de financiers en top af met nog wat extra pistache pasta.
Opmerkingen (0)