Koolhydraatarme pistache aardbeien cheesecake
Een cheesecake is altijd goed. En in combinatie met pistache en aardbeien is het hemels!
20 min. + 4 uur wachttijd
Deze taart heb je binnen 20 minuten gemaakt. De taart heeft even opstijf tijd nodig, maar dat is die zeker waard! Wil je er nog iets langer van genieten? Dat kan zeker. Bewaar hem dan in de koelkast tot maximaal 3 dagen.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 20 min. voorbereiden + 4 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, staafmixer, weegschaal, siliconen muffin vormen, pannetje en gasfornuis
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter.
- Meng de frost door het amandelmeel en giet de roomboter erover.
- Kneed tot egaal deeg en druk stevig aan op de bodem van de siliconen vorm.
- Verwarm de slagroom met de erythritol in een klein pannetje, Let op verwarmen, niet laten koken!
- Voeg wanneer de "suiker" is opgenomen doe je ook de gelatineblaadjes erin. Wanneer ook die zijn opgelost haal je het van het vuur en zet je het apart.
- Mix dan de kwark met de roomkaas en pistache pasta op tot een egaal beslag.
- Voeg de slagroom eraan toe en mix goed door zodat alle klontjes eruit zijn.
- Snijd de aardbeien in plakjes, zet de plakjes tegen de randjes en vul de vormpjes half vol. Zet er nog een hele aardbei in het middenin en vul de rest van het vormpje met de vulling, strijk mooi af en laat voor minimaal 4 uur uitharden in de koelkast.
- Serveer eventueel nog met een toef slagroom en wat pistachenootjes.
Opmerkingen (0)