Koolhydraatarme nougat look a like
Iedereen kent de echte nougat wel, heerlijk stug, zoet en crunchy. De crunch wordt vaak gemaakt door verse noten. In dit recept is daarom gekozen voor de lekkere geroosterde hazelnoten van de webshop. Het zoete komt echt door de stroop en erythritol. Het is echt een heel zoet recept, dus daar moet je wel van houden als je dit gaat maken. Bij de eerste hap dacht ik dat dit recept niet gelukt was, maar voor ik het wist was het bordje aardig leeg en aten ze hier thuis steeds een stukje koolhydraatarme nougat look-a-like!
Het leuke is dat je met noten nog kunt variëren maar je kunt er ook voor kiezen om er nog cacaopoeder doorheen te roeren, zodat je die lekkere chocolade nougat smaak krijgt.
- Aantal porties: 20 blokjes
- Bereidingstijd: 15 min
- Keukenbenodigdheden: mixer, mengkom, spatel, bakpapier en een cakevorm (20 cm).
Voedingswaarden per blokje: 87 kcal, 6 g eiwit, 1.3 g koolhydraten waarvan 6.6 g vezels en 0.3 g suiker, 5.1 g vet, waarvan 0.4 g verzadigd.
Bereidingswijze
- Voeg de stroop samen met de erythritol toe aan een steelpan en kook dit 10 min op laag vuur koken. Roer tussendoor goed door. Vervolgens de gelatine erin oplossen.
- Klop dan de eiwitten met snufje zout op en schenk daarna heel langzaam de warme stroop al mixend toe. Als alles erin zit, mix je 2 min door. Zodra het afkoelt wordt het stugger. Als het stug is geworden, spatel je de hazelnoten erdoor.
- Bekleed een cakevorm van 20 cm met bakpapier en bestrooi dit met 1 el suikervrije poedersuiker (zijkanten en onderkant) .
- Schep het beslag erin en druk dit met vochtige handen erin.
- Laat het een nachtje in de koelkast staan en daarna kun je het aansnijden.
Opmerkingen (0)