Koolhydraatarme kaneel karamel noten tartelettes
Bij de koolhydraatarme tartelettes is gekozen voor de combinatie van pecannoten, macadamia noten, walnoten en pistache. De kaneel karamel is simpel, snel en makkelijk te maken. Je krijgt een lekker stroperige laag over de noten heen. Dit bak je even mee in de oven zodat de noten ook nog lekker geroosterd worden en de bodem verder kan garen.
In dit recept is gebruik gemaakt van een suikervrije stroop, maar je kunt dit vervangen voor een Ahornsiroop of honing. Let wel op dat het recept dan niet meer koolhydraatarm zal zijn. Wel is het recept door de tartelette bodem glutenvrij. Gemaakt met amandelmeel en kokosmeel.
Je maakt met dit recept 6 tartelettes, maar door het gebruik van de noten en het amandelmeel in de bodem, zijn ze best machtig. Daarom zou een portie bestaan uit een halve tartelette. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een hele te nemen, want ze zijn wel erg lekker!
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 10 minuten + 60 minuten in de koelkast + 20 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: 6 tartelette vormpjes, huishoudfolie, mengkom, steelpan, spatel en een weegschaal
- Voedingswaarden: 292 kcal, 3.5 kh, 27,0 vet en 6,5 ei. De voedingswaarden zijn per halve kaneel karamel noten tartelette.
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten voor de tartelette deeg toe aan een mengkom. Kneed dit dan met je handen tot een deegbal. Rol de deegbal in een stuk huishoudfolie en leg dit voor 60 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Vet je tartelette vormpjes in met bakspray of boter. Daarna verdeel je het deeg over de 6 tartelette vormpjes en druk dit uit met je vingers. Prik gaatjes in de bodem.
- Bak de tartelette bodems voor 10 minuten in de oven.
- Voeg ondertussen de ingrediënten voor de kaneel karamel toe aan een steelpan. Laat het geheel sudderen tot het begint in te dikken. Roer tussendoor door.
- Roer de noten toe aan de karamel. Haal daarna de tartelette bodems uit de oven en verdeel de noten over de tartelettes. Zet ze daarna opnieuw terug in de oven voor 10 minuten.
- Laat buiten de oven volledig afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes.
Opmerkingen (0)