Koolhydraatarme Halloween moddertoetjes
Een griezelig dessert voor tijdens Halloween! Deze koolhydraatarme toetjes zijn het perfecte dessert voor de oktobermaand.
15 min. + 20 min. oventijd + 30 min. koeltijd
Hoe leuk is het om met halloween een leuk toetje op tafel te toveren? Met een paar kleine stappen kun je dit toetje al op tafel toveren. De chocolademousse is makkelijk te maken en de verkruimelde aarde, oftewel brownie, maak je ook snel en makkelijk met onderstaand recept. De voedingswaarden zijn naar schatting, omdat je niet al de brownie kruimels gebruikt bij de 4 schaaltjes. De suiker decoraties zijn online te shoppen maar je kunt ook een koekje (bijvoorbeeld biscuitje of oreo) met glazuur versieren met R.I.P.
Mocht je geen suiker decoraties willen gebruiken, kun je ook gewoon extra verkruimelde brownie erop doen met wat meer noten.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. oventijd + 30 min. koeltijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer, spatel, cakevorm 20cm, 4 kleine glaasjes en een weegschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
- Voeg de boter, amandelmeel, dark cacao, bakpoeder, lijnzaadmeel, eieren en erythritol toe aan de mengkom. Mix dit vervolgens goed door tot een romig beslag.
- Spatel daarna de chocolade chips door het beslag.
- Vet je bakvorm goed in of gebruik een siliconen bakvorm. Spatel je beslag in de bakvorm en bak de brownie voor 15-20 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
- Maak de chocolademousse door de ingrediënten toe te voegen aan een mengkom. Mix het stijf op. Schep de chocolademousse in een spuitzak en verdeel over 4 glaasjes.
- Verkruimel de brownie en verdeel over de chocolade mousse. Decoreer daarna met de (niet kha) gesuikerde decoraties en macadamia noten.
Opmerkingen (0)