Koolhydraatarme florentines
Zelf ben ik gek op een krokant koekje, maar dit is vaak lastig te maken met koolhydraatarme producten. Echter, de combinatie van noten met amandelpasta en roomboter zorgt ervoor dat het - na afkoelen - toch een lekker krokant koekje wordt. De buitenlaag is dan lekker krokant en het midden heeft nog een kleine chewy structuur. Precies de combinatie waar ik altijd naar op zoek ben. Het mooie van dit recept is dat je lekker kunt variëren. Zelf koos ik voor alleen amandelen en sesamzaadjes, maar wat dacht je van een combinatie met hazelnoten of met pistache? Ditzelfde geldt ook voor de gedroogde cranberries, die kun je eruit laten of vervangen voor een andere gedroogde vrucht.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 15 min. voorbereiden + 20 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: Oven, bakplaat, bakpapier, spatel, steelpan
Bereidingswijze
- Doe de amandelpasta, suikervrije stroop, roomboter, kokosmelk, en zout in een steelpan. Laat dit al roerend smelten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit en spatel het amandelschaafsel, sesamzaadjes en gedroogde cranberries er door.
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep 12 hoopjes notenmengsel op het bakpapier en druk lichtjes aan. Bak de Florentines eerst 15 minuten. Haal ze dan uit de oven en laat ze 30 minuten buiten de oven afkoelen. Daarna spatel je ze om en bakt ze nog eens 10 minuten op 175 graden hetelucht. Laat ze daarna volledig afkoelen buiten de lucht.
Opmerkingen (0)