Koolhydraatarme Ferrero Rocher harten
Wie zijn hart ga jij stelen met deze Ferrero Rocher harten? Een dun laagje pure chocolade met een vulling van zelfgemaakte suikervrije Ferrero Rocher.
30 min. + 30 min. wachttijd
Het klinkt moeilijker dan dat het is: Koolhydraatarme Ferrero Rocher harten. Je zult merken, op wat knoeien na, is dit een makkelijk recept maar het vergt wat snelheid en handigheid!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Snijplank, 8 siliconen hartvormen, spatel, steelpan, hittebestendig bakje, weegschaal
Bereidingswijze
- Hak de hazelnoten naar gewenste grootte.
- Voeg de hazelnootpasta samen met de erythritol toe aan een steelpan. Laat dit al roerend smelten. Daarna voeg je ongeveer de helft van de slagroom toe. Roer dit goed door en daarna voeg je de overige slagroom toe. Daarna voeg je de chocolade toe en roer goed door tot alles is gesmolten. Tot slot voeg je de hazelnoten er al roerend doorheen. Zet het vuur vervolgens uit en laat de vulling daarna in de steelpan afkoelen. Ga ondertussen verder met stap 3.
- Voeg een laagje water toe aan een steelpan, ca 2 cm. Zet daar een hittebestendig bakje op en doe hier 75 gram chocolade in. Laat de chocolade volgens de au-bain-marie methode smelten. Als het is gesmolten, zet je het vuur uit en haal je het bakje van de steelpan. Voeg nu 25 gram chocolade toe aan de gesmolten chocolade. Roer net zo lang tot dit is gesmolten.
- Verdeel de chocolade over de 8 hartvormpjes. Beweeg dit dan heen en weer, net zo lang tot alle randen bedekt zijn met chocolade. Keer daarna de siliconen vorm in een keer om op een snijplank. Zo loopt het overtollige chocolade eruit en behoud je een dunne wand. Gebruik nu een spatel om de siliconen vorm schoon te maken. Zet dit nu voor 30 minuten in de koelkast.
- Na 30 minuten haal je de siliconen vorm weer uit de koelkast. Verdeel nu de vulling over de hartjes. Zorg dat je net 1 mm onder de rand blijft, hier komt nog een laagje chocolade op voor de bodem. Zet de vormen weer voor 30 min terug in de koelkast.
- Na 30 minuten smelt je de overige 25 gram chocolade weer volgens de au-bain-marie methode. Haal de hartjes uit de koelkast en verdeel de chocolade over de hartjes. Je hebt maar een heel dun laagje nodig voor de bodem. Zet opnieuw terug in de koelkast voor 30 minuten.
- Daarna kun je er nog voor kiezen om een topping erop te maken. Haal de harten uit de siliconen vormen en leg deze op een snijplank. Je kunt nu nog een swirl gesmolten chocolade eroverheen verdelen en daar nog wat hazelnoot gruis overheen strooien zoals op foto’s. Zonder deze topping zijn ze ook erg lekker.
Opmerkingen (0)