Koolhydraatarme chocolate chip cookies cheesecake
De basis van deze verrukkelijke bars begint met een koekjesdeeg gemaakt van amandelmeel en havermeel. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar ook voor een voedzame onderlaag die minder koolhydraten bevat dan traditionele recepten. Ook wordt er geen suiker gebruikt in dit recept, waardoor je heerlijk zorgeloos kunt genieten!
15 min. + 60 min. oventijd
De vulling is een fluweelzachte mix van roomkaas, suikervrije poedersuiker en ei. Dit mengsel wordt over de koekjes bodem gegoten en geeft de bars hun kenmerkende cheesecake-textuur. De finishing touch is een verkruimelde laag van hetzelfde koekjesdeeg als de bodem, rijkelijk bestrooid met chocolate chips. Deze topping zorgt voor een heerlijke knapperigheid en een extra smaakdimensie die elke hap een feest maakt. Het resultaat is een heerlijk dessert of tussendoortje dat je zonder schuld gevoel kunt delen met vrienden, of gewoon helemaal voor jezelf kunt houden! 😉
- Aantal porties: 12 plakken
- Bereidingstijd: 15 min. + 60 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mixer, mengkom, spatel, bakpapier, cakevorm (20 cm siliconen), koelkast, oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht en bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een silicone variant.
- Voeg het amandelmeel, havermeel, gesmolten roomboter, suikervrije poedersuiker, eigeel en zout toe aan een mengkom. Meng het geheel tot koekjesdeeg. Hak de pure chocolade chips in stukjes en kneed dit door het deeg. Gebruik ongeveer 2/3 van het deeg voor de bodem en druk dit stevig aan in een cakevorm. Bak 12 min in de oven.
- Maak ondertussen de vulling door de ingrediënten met elkaar te mixen. Als de bodem klaar is, haal je die uit de oven en schenk je de vulling erover. Verkruimel de rest van het koekjesdeeg over de vulling en bak de cheesecake voor 40 a 45 min.
- Laat de chocolate chip cookie cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Opmerkingen (0)