Koolhydraatarme baklava koeken
Een heerlijke koek die lekker stevig is maar ook chewy door de heerlijke Maple syrup. De baklava koeken zijn een feestje op elke tafel.
15 min. + 15 min. oventijd
Baklava in een koek is een verrassend heerlijke draai aan de traditionele Midden-Oosterse zoetigheid die voornamelijk bekend staat om zijn laagjes filodeeg, rijk aan noten en overgoten met zoete siroop. Deze innovatie combineert de knapperige, zoete sensatie van baklava met het gemak en de draagbaarheid van een koekje. Dit maakt het een ideale traktatie voor onderweg of als een uniek dessert bij speciale gelegenheden
- Aantal porties: voor 8 personen
- Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: Oven, siliconen muffin vorm, kom, mixer en spatel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Indien je geen stukjes hebt maar alleen de noten kun je deze natuurlijk ook gewoon even klein snijden.
- Meng alle ingrediënten met elkaar schep ca 30 gr per muffin vormpje in de vorm en druk dit stevig tegen de bodem aan.
- Bak in de oven voor ca 10 minuutjes tot ze goudbruin gekleurd zijn.
- Smelt de chocola au bain-marie en giet over de koeken als deze nog in de vorm zitten. Zet in het geheel in de koelkast voor ca 1 uur om uit te harden.
Opmerkingen (0)