Koolhydraatarme aardbeien amandel ijsjes
Naast de aardbeiensmaak van de gevriesdroogde aardbeien poeder, voeg je ook nog een lepeltje suikervrije aardbeienjam in het midden van het ijsje. Dit doe je simpel door eerst de basis van het ijs te maken. Daarna voeg je in de siliconen ijsvormpjes een laagje ijs vulling. Daarop doe je een klein lijntje aardbeienjam en dat dek je weer af met ijs vulling. Zoals je hiervoor kunt lezen, kies ik ervoor om siliconen ijsvormpjes te gebruiken. Je krijgt je ijs er heel mooi uit en ze zijn handig in gebruik.
Ook zo’n mooie strakke (dunne) chocolade laag? Smelt de chocolade samen met de kokosolie. Vervolgens schenk je dit in een glas. Haal je bevroren ijsjes uit de vriezer en dip deze een voor een in de chocolade. Je haalt het ijsje er rustig uit, zodat de overtollige chocolade kan afdruipen. De chocolade gaat direct stollen op de bevroren ijsjes. Hierdoor ontstaat een heerlijk dun, krokant chocolade laagje.
- Aantal porties: 6 ijsjes
- Bereidingstijd: 30 min. + 6 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, weegschaal, spatel, siliconen ijsvormpjes, ijsstokjes, magnetron bestendig bakje, glas, huishoudfolie, lepel
- Voedingswaarden per ijsje: 249 Kcal, 21.2 vet, 10.5 verzadigd, 4.3 koolhydraten, 1.4 suiker, 4.5 eiwit
Bereidingswijze
- Voeg de ingrediënten voor het ijs toe aan een mengkom. Mix voor 2 minuten op hoge snelheid.
- Vul 6 ijsvormpjes met een laagje ijs vulling. Schep daarna de aardbeienjam in een dunne lijn in het midden. Maak af door de vormpjes te vullen met de overige ijs vulling.
- Klop de vormpjes een paar keer op de aanrecht, zo voorkom je belletjes. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer.
- Doe de chocolade samen met de kokosolie in een magnetron bestendig bakje. Zet voor 20 seconden op 750 watt. Roer kort door en zet terug voor 5 seconden, haal uit de magnetron en roer door. Herhaal dit tot al het chocolade is gesmolten.
- Haal de ijsjes uit de vriezer. Zet de gevriesdroogde aardbeien poeder klaar en de amandelstukjes. Let vervolgens een snijplank klaar met huishoudfolie.
- Dip de ijsjes in de chocolade, haal rustig omhoog en laat uitdruipen. Leg daarna op de snijplank.
- Met de overige chocolade maak je een swirl over de bovenzijde van de chocolade. Gebruik hiervoor een lepeltje. Daarna verdeel je de amandelstukjes erover en tot slot een snufje gevriesdroogde aardbeien poeder. De ijsjes zijn klaar om direct op te eten. Ook kun je ervoor kiezen om ze per stuk in te pakken in huishoudfolie en zo kun je ze weer invriezen.
Opmerkingen (0)