Koffie muesli met nootjes en chocolade
Zelfgemaakte muesli, die smaakt naar koffie en gevuld is met nootjes en chocolade, de perfecte start van de dag!
35 min.

De nootjes zijn lekker knapperig, de chocolade zoet en de kokosflaxes maken het geheel helemaal af. Schep er op het laatste nog wat gepofte sorghum/rijst/haver doorheen en de muesli is klaar. Serveer hem over wat kwark en jouw favoriete fruit en je hebt een top ontbijt.
Makkelijk om te maken, eventueel helemaal glutenvrij en gewoon heel lekker!
- Aantal porties: voor een schaal muesli
- Bereidingstijd: 30 min. en 5 min. voorbereiden
- Keukenbenodigdheden: oven en een bakplaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Los de koffie op in heet water.
- Hak de noten grof.
- Smelt de kokosolie en honing op laag vuur.
- Meng dan de havermout, met vanille, zout, de nootjes, opgeloste koffie en de gesmolten kokosolie en meng goed door elkaar.
- Verdeel over de bakplaat en zorg ervoor dat je het havermout mengsel goed uitsmeert, zodat de muesli echt lekker knapperig kan worden.
- Bak dan voor ongeveer 15 minuten en schep daarna om. Bak dan nog voor 10 a 15 minuten, totdat je muesli droog en goudbruin is.
- Voeg de laatste paar minuten de kokosflakes toe, zodat ook deze lekker knapperig kunnen worden.
- Laat vervolgens goed afkoelen en voeg dan de chocolade en de gepofte sorghum/rijst/haver toe.
- Bewaar in een goed afgesloten pot.


Opmerkingen (0)