Koek truffels
De basis van je truffels. Denk aan speculaas, Oreo’s, Bastogne, Maria-biscuitjes, of andere koekjes met een smaak die je lekker vindt. De koekjes worden fijngemalen tot een kruimelige structuur die als basis dient voor het mengsel. Roomkaas zorgt voor de smeuïgheid en verbindt de gemalen koekjes tot een stevig, maar zacht deeg. Roomkaas geeft ook een subtiel zuurtje die goed combineert met de zoetheid van de koekjes en chocolade.
- Aantal porties: Voor 12-16 stuks
- Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 5 minuten chocolade smelten
- Keukenbenodigdheden: oven, ovenschaal, kommetje, mixer en een spatel.
Bereidingswijze
1. Gebruik een keukenmachine of doe de koekjes in een afsluitbare zak en plet ze met een deegroller tot fijne kruimels.
2. Voeg de roomkaas toe aan de kruimels en meng goed. Het moet een samenhangend deeg worden.
3. Roer de stukjes witte chocolade door het deeg.
4. Rol kleine balletjes van het deeg (ongeveer 20 g per stuk) en zet ze in de koelkast om op te stijven (ongeveer 20-30 minuten).
5. Doop de balletjes in de gesmolten witte chocolade en laat ze uitharden op bakpapier.
6. Top met een beetje extra koekkruimel en je bent klaar!
Verschillende variaties: strooi gehakte nootjes, sprinkles, of cacao over de chocoladecoating voordat deze hard wordt, of voeg een snufje kaneel, vanille, of citroenrasp toe aan het deeg voor extra smaak.
Deze koektruffels zijn perfect voor feestjes, als dessert of gewoon als zoete traktatie bij de koffie of thee. Ze blijven enkele dagen goed in de koelkast in een luchtdichte container.
Eenvoudig te maken, en heerlijk! 😊
Opmerkingen (0)