Knapperige muesli met chocolade en amandelen
Deze muesli is gemaakt van havermout en cranberry's, pure chocolade en eventueel amandelen. Een heerlijke traktatie bij het ontbijt!
10 min. + 25 min. oventijd
Muesli's en granola's kun je gemakkelijk zelf maken. Heel veel meer dan de oven aanzetten, alle ingrediënten door elkaar spatelen en bakken is het niet. Het moeilijkste is nog wachten totdat het afgekoeld is en je muesli lekker knapperig is!
- Aantal porties: 1 pot
- Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. oventijd
- Benodigdheden: bakplaat met bakpapier, mesje, mengkom en een pannetje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie en de ahornsiroop in een pannetje.
- Hak de amandelen grof en schep door de havermout, kaneel, vanille en het snufje zout.
- Meng hier vervolgens de gesmolten kokosolie en ahornsiroop doorheen.
- Verdeel dit over de bakplaat en bak voor 15 minuten in de oven. Schep vervolgens om en bak dan nog voor 10 minuten of totdat de havermout krokant is.
- Zodra de krokante muesli is afgekoeld schep je de havermout, cranberry's en eventueel de chocolade kaneel amandelen erdoorheen.
- Bewaar in een goed afgesloten pot.
Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)