Kleurrijke Ontbijttaartjes
Ontbijten met taart? Het kan! Met slechts enkele handelingen tover jij deze kleurrijke taartjes op tafel. Ze zijn nog verantwoord ook! Deze voedzame Rakkers hebben een krokante bodem welke fantastisch combineert met zomerfruit en een bolletje ijs of een schep kokosyoghurt.
Deze decadente Pareltjes zijn onder andere gemaakt van walnotenmeel. Een prachtig meel boordevol vezels, omega 3 vetzuren, antioxidanten en eiwitten. Het leuke is ook nog eens dat het glutenvrij is, waardoor ook de glutenvrije kanjers onder ons smaakvol kunnen genieten! Ik combineerde deze smaakmaker met amandelmeel en havervlokken. Wat een waanzinnig smaaksensatie! De kaneel geeft de smaak van deze traktatie een extra dimensie! Alle ingrediënten voor de bodem van de taartjes kun je uiteraard kopen bij De Notenshop.
Ook kinderen zullen hier dol op zijn! Het is weer eens wat anders!
Ga snel aan de slag met het recept!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, springvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit alles tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra havervlokken toe. Proef het deeg, of dit op smaak is.
- Vet de kleine taart vormpjes in met kokosolie of bakspray. Bekleed de vormpjes met het deeg.
- Zet de taartjes 10 à 12 minuten in de oven. Deze baktechniek heet blind bakken.
- Laat de taartjes even afkoelen en vul ze vervolgens met ijs, Griekse yoghurt, (zelfgemaakte) vanille vla, soja yoghurt of een andere zuiveloptie.
- De taartjes kun je decoreren met vers zomerfruit. Maak er een feestje van!
Opmerkingen (0)