Kip-avocado salade
Het begint mooi weer te worden, dus het is weer tijd voor maaltijdsalades! Het fijne hiervan is dat je er eindeloos mee kunt variëren.
15 min.
Ik gebruikte babyspinazie als basis voor de salade, dat vult lekker en je hebt meteen goede voedingsstoffen binnen. Als dressing gebruikte ik avocado olie. Rijk aan gezonde vetzuren en vitaminen. Wist je dat je avocado olie voor heel veel dingen kunt gebruiken? Je kunt het in je haren smeren als het pluizig is, maar je kunt het ook op je gezicht smeren. Het stimuleert de aanmaak van collageen en heeft zelfs een ontstekingsremmende werking. Dus het is goed voor je innerlijk én voor je uiterlijk!
Terug naar het recept. Deze salade is dus mega gezond maar ook, niet onbelangrijk, mega lekker. Ga jij deze proberen?
- Aantal porties: 1 salade
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Grill, mengkom
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in dunne lange repen. Leg deze in een schaal met de kruiden. Roer goed door elkaar en laat 2 minuten staan.
- Leg de kipfilet op de grill en bak mooi bruin.
- Doe de baby spinazie in een kom.
- Snijd de paprika, komkommer, avocado en cherrytomaatjes naar wens en leg dit op de baby spinazie. De kip erbij en besprenkel de avocado olie eroverheen.
- Peper en zout kun je nog naar wens toevoegen.
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)