Keto chocoladetaart
Heerlijke taart die zo klaar is en waar geen oven aan te pas hoeft te komen!
25 min. + 4 uur opstijftijd
Wie houdt er nu niet van chocoladetaart? Met dit recept is er een keto variant gemaakt.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 25 min. + 4 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Mixer, weegschaal, quiche vorm met uitneembare bodem (25 cm ø) , koelkast, mengkom
Bereidingswijze
- Vet de quiche vorm goed in. Begin met de bodem en smelt de roomboter.
- Voeg het amandelmeel en cacaopoeder toe aan een grote kom en meng dit.
- Voeg de notenpasta, maple syrup eraan toe en meng goed met elkaar tot stevig deeg, voeg als laatste de roomboter er door en mix tot egaal deeg.
- Druk het deeg uit in de vorm en begin daarbij met de rand, zorg dat dit minimaal 1 cm dikte heeft het overgebleven deeg verdeel je over de bodem.
- Zet eventjes in de koelkast en ga verder met de vulling. Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Verwarm de slagroom in een pannetje en let er op dat het niet gaat koken, voeg dan steeds wat pure chocola er aan toe tot het is opgenomen zo herhaal je dat tot alle chocola erin zit als laatste roer je de geweekte blaadjes gelatine erdoor en laat je dit op kamertemperatuur komen.
- Giet over de bodem en zet terug in de koelkast voor minimaal 4 uur. Top af met wat pure chocolade schaafsel en hazelnootjes.
Te bewaren in de koelkast voor ca. 3 dagen.
Opmerkingen (0)