Kersen-meringue fudge
Valentijnsdag, traditiegetrouw een romantische dag om aan een speciaal iemand kenbaar te maken dat je aan hem of haar denkt. En hoe kan dat nu beter dan met een lekkere zelfgemaakte traktatie?
15 min. + 12 uur wachttijd
Deel deze fudge met een speciaal iemand of maak ‘m gewoon lekker voor jezelf!
Deze fudge blokjes van witte chocolade zijn extra fruitig dankzij de toevoeging van dragon fruit poeder en stukjes kersen crunch. De topping van meringue drops en een handje mini-marshmallows zorgt voor een lekker afwisselende en verrassende textuur. Als dat geen liefde is!
- Aantal: 25 tot 36 blokjes
- Bereidingstijd: 15 min. + 12 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: pannetje met dikke bodem, spatel, staafmixer (optioneel), bakvorm van 20 x 20 cm, bakpapier
Bereidingswijze
- Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm licht in en bekleed ruim met bakpapier.
- Roer het dragon fruit poeder los in het vanille extra met wat van de gecondenseerde melk. Verwarm dit met de rest van de gecondenseerde melk en de witte chocoladedruppels in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur uit als de chocolade helemaal gesmolten is en de melk wat is ingedikt (als je met een spatel een streep over de bodem van de pan trekt moet je de bodem kort kunnen zien).
- Optioneel: om de fudge wat luchtiger van textuur te maken en de ingrediënten beter te mengen kun je er even met de staafmixer doorheen gaan (pas op, want de vloeibare fudge is heet).
- Spatel de kersen crunch en meringue drops door de fudge en stort het in de bakvorm. Strijk glad met een spatel of achterkant van een lepel en versier de bovenkant van de fudge rijkelijk met toppings naar keuze, zoals mini marshmallows, kersen crunch, stukjes witte chocolade en extra meringue drops.
- Laat helemaal afkoelen (liefst een nacht in de koelkast). Til de fudge met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd in blokjes. En dan is het eindelijk tijd om deze heerlijke fudge te proeven!
In een vorm van 20 x 20 cm wordt de laag fudge ongeveer 2 cm hoog. Wil je een dikkere laag, verdubbel dan het recept. Je kunt ook eerst 1 laag maken, deze wat laten opstijven en de tweede laag in een andere kleur maken.
Opmerkingen (0)