Karamel noten bars
Een krokante koeklaag met een vleugje kaneel, een dikke laag karamel gevuld met noten en bovenop een riante laag chocolade ganache, ben je al overtuigd?
30 min. + 4 uur wachttijd + 20-30 min. baktijd
Een van de meest verslavende bars die je kunt maken, deze knallers zijn erg makkelijk te maken en op voor je het weet!
- Bereidingstijd: 30 minuten bereiding + 4 uur wachttijd + 20-30 minuten baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Hand of standmixer, oven, spatel, bakpapier, vierkante bakvorm van 20/23cm, koelkast, steelpan
Bereidingswijze
Koekbodem
- Verwarm je oven voor op 160°C en bekleed je bakvorm goed met bakpapier. Zorg dat alle randen bekleed zijn.
- Mix al je deeg ingrediënten in een kom tot een geheel en verdeel het deeg gelijkmatig in je bakvorm.
- Bak voor 25-30 minuten of tot het deeg een licht kleurtje begint te krijgen. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen en plaats daarna in de koelkast voor minimaal 20 minuten.
Karamellaag
- Hak je noten grof en zet apart.
- Zet je gecondenseerde melk, suiker, boter, vanille, zout en honing of maple syrup in een steelpan op middelmatig vuur. Zodra de boter gesmolten is en het mengel een geheel is geworden breng je het aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten doorkoken. Haal van het vuur en roer je noten er doorheen. Roer als laatst eventueel de hazelnoot likeur er doorheen.
- Stort de karamellaag op de gekoelde koekbodem en plaats in de koelkast tot het afgekoeld en stevig is.
Chocoladeganache
- Hak je chocolade fijn of giet je chocoladedruppels in een kom.
- Verwarm je slagroom in een pannetje (zorg dat het net niet kookt)
- Schenk je warme slagroom over de chocolade en laat 2 minuten staan.
- Mix met een garde tot een egaal geheel, voeg nu eventueel de likeur toe en giet het over de gekoelde karamellaag.
- Zet het geheel terug in de koelkast en laat minstens 4 uur tot overnacht opstijven.
Zodra alles goed afgekoeld en opgesteven is kun je de koek met een heet mes in gewenste stukken snijden. Geniet ervan!
Opmerkingen (2)
Wat leuk dat je aan de slag bent gegaan! Bedankt ook voor je feedback over de oventijd en natuurlijk eet smakelijk.
Groetjes, De Notenshop