Kaneel donuts
Wie is er nou niet dol op donuts? Deze gezonde kaneeldonuts met witte chocolade en pistachenoten wil je proberen. Je maakt ze gemakkelijk zelf in de oven. Alleen het versieren van de donuts is al een feestje.
10 min. + 25 min. oventijd
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, mengkom, donut bakvorm, staafmixer, garde, pan en een bakje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de donut vorm in met wat boter of olie. Pak een hoge kom en voeg hier de eieren, appel kaneel moes en dadels aan toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, behalve de witte chocolade en pistachenoten, en roer goed door.
- Verdeel het beslag over ±10 donut vormpjes en bak 20-25 minuten in de oven of totdat de donuts gaar zijn. Laat vervolgens afkoelen.
- Verwarm ondertussen een pan met water. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Hak de pistachenoten grof. Verdeel met een vork de gesmolten witte chocolade over de donuts en garneer met de pistachenoten.
Opmerkingen (0)